"ej ostatnio się chciałem Twoimi kotletami z chleba znajomym pochwalić i nie mogłem znaleźć "
Przepis na Kotlety Cioci Madzi:
Suchy chleb
Świeży chleb
jajo
jakieś zioła (to chyba majeranek)
Świeży chleb pokroić na ilość kromek wprost proporcjonalną do tego, ile chcemy osiągnąć za ich pomocą kotletów. Następnie zetrzeć /skruszyć suchy chleb na panierkę (można użyć kupnej bułki tartej, ja jednak postanowiłam wyżyć się na czerstwym pieczywie jak walec na drodze). Jajko gdzieś tam rozbabrać, proponuję nie na podłodze jakżem poczyniła ostatnio. Kromki panierujemy w jajku i suchym chlebie, następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy. By iść równo z moim kosmicznie wybornym przepisem, zioła dodajemy koniecznie już PO usmażeniu (skąd mogłam wiedzieć, że dodaje się je do jajka PRZED panierowaniem...). Pilnować, żeby się nie przypaliło (to bywa trudne...) Gotowe!
Smakuje jak kurczak. Podawać z jedzeniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz